Alleskunner 2024 Hillegom in Beweging


Hillegom in beweging had een leuk evenement georganiseerd voor jongeren tussen de 7 en 16 jaar oud in Hillegom. 

Wij waren 1 van de onderdelen die dag. De jongeren konden punten verdienen om zo uiteindelijk de Alleskunner 2024 van Hillegom te worden.

Jason Stigter heeft die dag gewonnen en een mooie beker in ontvangst mogen nemen. 

 

Mooi nieuws uit het gemeentehuis


Een mooi stukje geschreven door het Haarlems Dagblad.

Een impressie van het nieuwe clubhuis voor SDO, JBH en Boogschietclub De Tulp.

Plannen herinrichting SDO terrein


Hillegom – Afgelopen donderdag stond de herinrichting van het SDO Terrein aan de Stationsweg op de agenda van de raadsvergadering. De vier deelnemende verenigingen kregen de mogelijkheid hun plannen te presenteren. De raad reageerde positief en neemt volgende maand een beslissing.

Vier verenigingen
Al in 2016 benaderde Sporting SDO, waaronder SDO Tafeltennis en SDO Korbal vallen, de gemeente voor financiële steun bij de noodzakelijke aanpassingen aan de locatie. Hoog op de agenda stond aanpassing van de gedateerde kleedkamers en inhalen van achterstallig onderhoud. Om de plannen meer kans van slagen te geven, zocht SDO op advies van Gemeente Hilegom samenwerking met Jeu de Boules Hillegom (JBH) en Boogschietvereniging De Tulp. Tussen 2018 en 2020 werkten zij samen aan een ambitieus plan voor totale herinrichting van het SDO complex. Op de valreep wees de gemeente dit plan af omdat het te kostbaar was.

 

Nieuw plan
Begin 2021 zijn de vier verenigingen opnieuw aan tafel gegaan om een plan voor het SDO complex bij de gemeente aan te bieden. Afgelopen donderdag presenteerden ze dit plan aan de gemeenteraad. De verenigingen zijn elk met hun eigen ambities in dit plan gestapt; tafeltennis heeft een ruimere hal met goede vloer nodig, korfbal heeft behoefte aan een kunstgrasveld, JBH wil binnen- én buitenbanen, De Tulp is op zoek naar een vaste locatie. Handboogschieten kan op een jeu de boules-baan en samenwerking met JBH ligt daardoor voor de hand.

 

Concrete plannen
Verschillende opties zijn bekeken en uiteindelijk is besloten tot aanpassingen op het terrein van SDO. Concreet houdt dit in dat de bestaande hal wordt uitgebreid en voorzien van een nieuwe vloer, isolatie en ventilatie. Er komt een extra hal met jeu de boulesbanen voor JBH en De Tulp, waarin ook de nieuwe gezamenlijke kleedkamers en kantine komen. Buiten komen ook jeu de boules-banen en SDO Korfbal krijgt een kunstgrasveld. Aan de kant waar de huidige kleedkamers liggen komt een nieuwe entree tot het gebouw. Met deze aanpassingen wordt het SDO terrein thuisbasis van vier verenigingen. Daarnaast kan ook de buitenschoolse opvang van de faciliteiten gebruik blijven maken en blijft de accommodatie beschikbaar voor verhuur.

Tekst: SDO Tafeltennis